روتر ها و انواع آنها

خانواده روترهای سیسکو

وظیفه ی یک روتر چیست؟

روترها (مسیریاب ها) کامپیوترها و دستگاه های دیگر را به اینترنت متصل میکنند. یک روتر به عنوان مسیریاب عمل میکند و بهترین مسیر را برای انتقال داده های شما انتخاب میکند

روترها مشاغل شما را به تمام دنیا وصل میکند، اطلاعات شما را از خطرات دور نگه میدارد، و حتی میتواند اولویت های انتقال اطلاعات را انتخاب کند.

اما شاید برای شما سوال باشد یک روتر چگونه وظیفه ی مسیریابی را انجام میدهد؟

روترها داده های شبکه را توسط بسته هایی به نام پکت (Packet) که حاوی اطلاعات مختلفی مانند فایل ها، مکالمات و انتقال های داخل شبکه، مسیریابی میکند. پکت های داده دارای چندین لایه (یا بخش) میباشند که هرکدام از آنها اطلاعات شاخصی مانند فرستنده، نوع داده، حجم داده، و مهم تر از همه IP گیرنده (مقصد) را با خود حمل میکنند. روترها این لایه را خوانده و بسته به نوع داده، بهترین مسیر را برای انتقال آن مشخص میکند.

نیاز به روتر

یک روتر به شما کمک میکند چند دستگاه را به اینترنت، و هرکدام را به دیگری متصل کند. همچنین میتوانید با کمک روترها یک شبکه محلی از دستگاه ها را تشکیل بدهید. اگر میخواهید چند فایل یا داده را بین دستگاه های خود انتقال دهید، یا میخواهید به کارکنان خود اجازه دسترسی مشترک به ابزارهای نرم افزاری بدهید، این شبکه های محلی کاربردهای بسیار زیادی برای شما دارند.

اگر مسیریاب نداشته باشید، داده های شرکت شما به مقصد درستِ خود منتقل داده نمیشود. برای مثال اگر میخواهید یک فایل را چاپ کنید، به یک روتر نیاز خواهید داشت تا به رساندنِ آن فایل به پرینتر کمک کند و فایل به اشتباه به یک دستگاه دیگر تا حتی اسکنر منتقل نشود.

تفاوت مودم و روتر

احتمالا درمورد مودم زیاد شنیده اید، اما این دستگاه وظیفه ی متفاوتی با یک روتر دارد. یک مودم میتواند شرکت شما را به اینترنت سراسری توسط شرکت سرویس دهنده ی اینترنت (ISP) وصل کند. اما یک روتر، چندین دستگاه در یک شبکه (شامل مودم ها) را به هم وصل میکند. با وجود یک روتر، داده ها میتوانند میان مودم ها و دستگاه های دیگر جابجا بشوند.

انواع مختلف روترها

روترها درحالت کلی به دو دسته ی سیمی و بی سیم تقسیم میشوند.

روترهای سیمی معمولا به طور مستقیم (با کابل های شبکه) به مودم ها یا شبکه های سراسری (WAN) وصل میشوند و اکثرا دارای یک پورت برای اتصال به مودم جهت ارتباط میباشد.

اما یک روتر بی سیم میتواند به دستگاه هایی که دارای استانداردهای مشابه هستند، متصل شود. روترهای بی سیم میتوانند به اینترنت فایل بفرستند یا حتی دریافت کنند.

 

اما روترها دارای دسته بندی جزئی تری هم هستند:

روتر هسته (Core Router)

روترهای مرکزی (هسته ای) عموما توسط سرویس دهنده ها و سرویس های ابری (مانند Verizon, Google یا Microsoft) استفاده میشوند. آنها حداکثر پهنای باند را جهت اتصال روتر یا سوئیچ های بیشتر ارائه میدهند. بیشتر مشاغل کوچک نیازی به روترهای مرکزی نخواهند داشت اما شرکت های بزرگی که دارای کارکنان بسیاری هستند که ممکن است در مکان های مختلف به کار خود رسیدگی کنند، از روترهای مرکزی برای ساختمان اصلی شبکه ی خود استفاده میکنند.

روترهای لبه (Edge Router)

یک روتر لبه (تیغه) که روتر دروازه نیز نامیده میشود، بیرونی ترین قسمت اتصالاتِ شبکه را شامل میشود که به صورت کلی اینترنت را نیز شامل میشود.

روترهای لبه برای پهنای باند بهینه سازی شده اند و برای اتصال به روترهای دیگر برای انتشار داده ها به کاربران طراحی شده اند. روترهای لبه اغلب دسترسی به اینترنت بی سیم    (Wi-Fi) یا قابلیت مدیریت کامل شبکه های محلی را نمیدهد. آنها در بیشتر موارد دارای پورت های اترنت (Ethernet) میباشند که دارای یک ورودی برای اتصال به اینترنت و چندین خروجی برای اتصال به روترهای دیگر میباشد.

روتر لبه و مودم تاحدودی شبیه به هم هستند، اما کلمه ی “مودم” به ندرت توسط شرکت های صعنتی یا افراد متخصص استفاده میشود.

روتر توزیع (Distribution Router)

یک روتر توزیع (یا روتر داخلی) اطلاعات را از روتر لبه – توسط یک اتصال سیمی – دریافت میکند و آنها را به کاربران نقطه نهایی – اکثرا از WiFi – ارسال میکند. اما بعضی روترهای دارای اتصالات فیزیکی اترنت برای وصل کردن کاربران یا روترهای دیگر میباشد.

روتر بی سیم (Wireless Router)

روتر بیسیم (دروازه محلی) عملکردهای روتر لبه و روتر توزیع را ترکیب میکند. این روترها برای شبکه های خانگی و دسترسی به اینترنت استفاده میشود.

اکثر سرویس دهنده های اینترنت روترهای بی سیم را به عنوان تجهیزات پیش فرض ارائه میدهد. اما اگر در مشاغل خود به اینترنت ارائه شده توسط ISP دسترسی دارید، بهتر است از روترهای در سطح مشاغل استفاده کنید تا از کارایی بیسیم بالاتر، اتصال بهتر، کنترل و امنیت بالاتری برخوردار شوید.

روتر مجازی (Virtual Router)

روترهای مجازی نرم افزارهایی هستند که اجازه ی دسترسی به بعضی وظیفه های روترها را به صورت مجازی در فضای ابری به شما میدهد. این روترها برای مشاغل بزرگ با شبکه های پیچیده ایده آل هستند. آنها انعطاف پذیری، مقیاس پذیری آسان و هزینه اولیه ی پایینی را به شما ارائه میدهند. ویژگی بدیهی این روترها، نیاز نداشتن به مدیریت سخت افزارهای شبکه محلی میباشد.

سری های روتر سیسکو

در جدول زیر میتوانید خانواده های روتر سیسکو و ویژگی های آنها را مشاهده کنید.

Branch Routers
Deploy software-defined WAN, branch virtualization, and a highly secure network on one integrated platform.
Cisco ISR G1
The Cisco ISR G1, including Cisco 1800, 2800, and 3800 routers, introduced in 2006, is still a popular and well performing router series.
Cisco ISR G2

The Cisco ISR G2 is an evolution of the designs and concepts of the ISR G1.

Small Business Routers
Connect your business to the outside world while providing highly secure VPN access for remote employees.
WAN Aggregation and Internet Edge Routers

Help you get performance and security for WAN, Internet, and M2M interconnectivity.

اگر سوالی درمورد قیمت ها یا مشخصات محصولات دارید، میتوانید به بخش تماس با ما مراجعه بفرمایید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *