پردازنده ها مهمترین بخش سرور شما هستند، اما تشخیص اولویت بین کارایی، قابلیت مدیریت، امنیت یا ویژگی های هوش مصنوعی برای یک پردازنده کار پیچیده و مشکلی میباشد. این راهنما به شما درمورد انواع پردازنده های سرور و چگونه شروع کردن مسیر شما کمک میکند.
پردازنده سرور چیست؟
پردازنده ها مغز کامپیوتر هستند که محاسبات، عملیات ها و توابع را اجرا میکنند. تفاوتی که پردازنده سرور با پردازنده کامپیوتر دارد در این است که یک پردازنده سرور برای عملیات های سنگین تر و حجم های کاری پیچیده تری طراحی شده است. مانند:
• تبادل ایمیل، اشتراک گذاری فایل ها و انتقالات داده ها برای یک دفتر یا کارکنان و مشتریان در سرتاسر جهان
• سرویس های ارتباطاتی که ترافیک شبکه را برای میلیون ها دستگاه متصل به هم پردازش میکند
• اتصال و کنترل کردن چندین دستگاه در یک خط مونتاژ، از کمربندهای انتقال تا دست های روباتی و دوربین ها
• عملیات های محاسباتی فوق سنگین مانند استفاده از هوش مصنوعی برای نقشه بندی ژنوم ها یا شبیه سازی الگوی آب و هوا
ویژگی های قابل لحاظ در انتخاب پردازنده سرور
انتخاب پردازنده ی سرور مناسب، به مدل کار یا اپلیکیشن مورد نظر بستگی دارد. این پروسه نیاز به همگام سازی نیازها در مقابل هزینه ی کلی زیربنای مورد نظر میباشد که هدف از آن، بیشترین بهره برداری تمام اجزای سرور در حداکثر یا نزدیک به حداکثر ظرفیت است. به گفتار ساده تر، هدف ما به کار گیری بیشترین توانایی تکنولوژی و هزینه های ما است تا از شرایط هایی که در آن از ظرفیت های تکنولوژی خود استفاده نمیکنیم، جلوگیری شود.
هسته ها، سرعت کلاک (Clock)، بند (Thread) و مادربوردها
هنگام اینترنت گردی برای تحقیق درمورد پردازنده ها ممکن است به لغاتی مانند هسته، ترد (thread) یا فرکانس برخورید. در این قسمت میتوانید توضیحات مختصری درمورد این لغات ببینید:
• هسته های پردازنده به تعداد یونیت های پردازشی در یک پردازنده گفته میشود.
• Threadها خط های کد هستند که توسط هسته اجرا میشوند. اکثر هسته ها میتوانند تا 2 خط همزمان اجرا کنند.
• فرکانس (یا Clock Speed) سرعت اجرای یک خط توسط هسته را مشخص میکند.
• کش (Cashe) حافظه ی مخصوصِ پردازنده میباشد که به پردازنده کمک میکند حجم های کاری را اجرا کند.
• قدرت طراحی دمایی (Thermal Design Power) توانایی پردازنده برای از بین بردن دمای حاصل از عملیات را به watt نشان میدهد.
• مادربورد یا سرور بورد یک زیربنا برای پردازنده میباشد که آن را به بقیه اجزای سرور مانند پاور، مموری، استوریج و PCIeها (مانند NIC یا GPU) متصل میکند.
پردازنده های اینتل دارای گزینه هایی میباشد که هرکدام بسته به نیاز شما، یکی از موارد شما را نقطه قوت خود در نظر گرفته است. همچنین ویژگی های پیشرفته، پردازش حجم کاری و بازدهی سرور را در موارد کاری حرفه ای بهبود میبخشد که باعث میشود در کنار کم کردن هزینه ها، نوآوری و سرویس های جدید را برای شما فراهم میکند.
پردازنده هایی که با بخش داخلی هوش مصنوعی ارائه میشوند، شرایط مورد نیاز برای اجرای هوش مصنوعی برای اتوماسیون یا آنالیزها را ساده تر میکند. درنظر داشته باشید که این use caseها درحال همگانی شدن میباشند و در آینده نزدیک، نیاز اساسی خواهند بود. شما میتوانید با انتخاب Intel DL Boost از این ویژگی گفته شده استفاده کنید.
ویژگی های امنیتی میتوانند یک ریشه ی اطمینان (نقطه ی امن) در زمان استارت ایجاد کنند و رمزگذاری سریع به همراه کمترین مقدار پردازش ارائه کنند. شما میتوانید برای این بخش از اکستنشن Intel Software Guard (Intel SGX) استفاده کنید تا از داده های خود در مموری محافظت کنید تا زیربنای مطمعن تری داشته باشید.
یونیت های پردازشی داخلی (iGPU) برای سرورهایی که حجم های کاری گرافیکی یا مربوط به هوش مصنوعی را پردازش میکنند، بسیار کارا میباشد. همچنین میتوانید در زیربناها از پردازنده های درجه سروری که برای عملیات های تخصصی مانند طراحی کامپیوتری CAD یا رندر کردن ساخته شده اند، استفاده کنید. پردازنده های اینتل از معماری Intel Xe استفاده میکنند که نیاز برای gpu جداگانه را کمتر میکند.
پشتیبانی از حافظه ی کد تصحیح ارور (ECC) به بیشتر کردن زمان پابرجا بودن سرور با تشخیص و تصحیح داده ی خراب در حافظه ی سیستم کمک میکنند. برای این مورد باید پردازنده ی شما از ECC پشتیبانی کند و همچنین سرور شما باید با ماژول ECC مجهز شده باشد تا بتوانید از این تکنولوژی استفاده کنید.
چه چیزی را در پردازنده سرور اولویت قرار دهیم
- خریدن سریع ترین پردازنده سرور با بیشترین تعداد هسته در صورتی که شما از درصد کمی از قدرت محاسباتی آن استفاده کنید، کار درستی نیست!
- این کار مانند خریدن یک ماشین مسابقه برای رفتن به دفتر کار میباشد. هزینه ی استفاده و نگهداری از یک سیستم بسیار پیشرفته حتی ممکن است کاملا از سود به دست آمده بیشتر شود.
- تمام هسته های پردازنده ها مثل هم طراحی نشده اند.
- بعضی از آنها دارای قدرت محاسباتی خام بالا برای حجم های کاری سنگین میباشد درحالی که دیگری دارای گرافیک داخلی برای سرعت بخشی پردازش ویدیو و AI میباشد.
- و همچنین بعضی ممکن است دارای ویژگی های مربوط به امنیت و مدیریت باشند تا توانایی های بخش IT بالا برود. بنا به این دلایل، شما باید ویژگی های را انتخاب کنید تا خروجی کاری خود را به بهترین حالت خود برسانید.
طراحی مشتری محور پردازنده های Intel
اینتل به طور مداوم درحال نوآوری برای طراحی پردازنده هایی است که خواست های مشتریان با اپلیکیشن ها و اهداف متفاوت را براورده کند.
• Intel Xeon Scalable Processors: این پردازنده دارای مقادیری میانی میباشد که برای هر اپلیکیشنی مناسب میباشد و تا اکنون 4 نسل موفق با نام های Bronze Silver ،Gold و Platinum میباشد که دارای قدرت افزایشی برای نیازهای پایگاه های داده ای میباشد که مدام درحال افزایش میباشد. این سری دارای SKUهای مخصوص هر بخش میباشد، برای مثال N-SKUها برای شبکه و M-SKUها برای رسانه میباشد که میتوانید برای اطلاع از تمامی SKUها با ما در ارتباط باشید.
• Intel Xeon D Processors: این سری پردازنده دارای طراحی System-on-Chip میباشد که مخصوص هوش مصنوعی در لبه ی شبکه، اینترنت اشیاء و ارتباطات تلفنی میباشد. این پردازنده میتواند با برنامه های مستحکم و با دوام خود کارهایی بکند که دیگران نمیتوانند.
• Intel Xeon E Processors: این سری دارای سطح کاری مناسب مشاغل کوچک و متوسط میباشد که دارای طراحی مخصوص سرورهای درون سازمانی میباشد.
• Intel Xeon W Processors: و در نهایت این سری پردازنده دارای طراحی با قدرت و سخت کار میباشد که مخصوص اپلیکیشن های سنگین برای rendering، طراحی کامپیوتری CAD و یا کارهای AI محور در محیط هایی مانند تشخیص های پزشکی میباشد.
اگر سوالی درمورد قسمت یا مشخصات محصولات و تجهیزات سایت دارید، میتوانید به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.